Мета: познайомити дітей з історією «Чарлі і шоколадна фабрика», створити позитивний емоційний настрій від конкурсної програми;
розвивати впевненість у собі та лідерські якості;
виховувати взаєморозуміння, повагу один до одного, вміння вислуховувати товаришів.
Обладнання: енциклопедія, казки, скринька з номерами кімнат, музика, флешмоб.
Вік: 14-16 років
Місце проведення: актова зала
Форма роботи: конкурсно-розважальна програма


Хід роботи
(На фоні грає музика. Двоє дітей сперечаються, яку книжку краще обрати для читання.)
Ведучий 2: От не сперечайся зі мною, краще наукової літератури немає нічого! Адже в ній можна дізнатися багато цікавого про наш світ!
Ведучий 3: Не хочу! Мені не подобається! Я хочу почути казку про мрії, будинки із цукерок, справжні пригоди друзів, а не оці нудні теоретичні факти!
Ведучий 2: Навіщо читати те, що не дасть тобі ніяких знань! Це не логічно! А ось, Енциклопедія – це і корисно, і цікаво!
Ведучий 3: Ні! Не хочу я читати цю занудність!
Ведучий 2: Ну тоді загадай бажання, щоб до тебе прийшов, ну не знаю, якийсь Чарлі і розповідав тобі ці занудні казочки, які нічому тебе не навчать!
Ведучий 3: От і добре! Я загадую, щоб зараз, тут з’явився герой якоїсь цікавої книжки і розповів нам історію, яка є магічною та казковою і може навчити чомусь корисному!
(Вмикається магічна музика. На сцену виходить Чарлі. Діти відіграють шок)
Ведучий 1(Чарлі): Добрий вечір, любі друзі! Вам напевно цікаво хто я? Так ось, я – Чарлі Бакет – молодий володар найбільшої у світі шоколадної фабрики! Ви спитаєте мене, як так трапилося, що у міру свого віку, я став володарем цього витвору мистецтва? А я відповім вам , що навіть самі найнереальніші на наш погляд мрії можуть здійснюватися! Але зараз не про це, бо я прийшов до вас не просто так! А розповісти вам свою історію життя! Для чого спитаєте ви? А це ви зрозумієте вже в кінці нашої 9-денної подорожі. І можливо вже сьогоднішня частина розповіді, дасть вам гарний урок, який знадобиться у житті!
Ведучий 2: Ну-ну. Спробуй, але навряд-чи в тебе щось вийде!
Ведучий 3: А мені дуже цікаво! Скоріше сідай та розповідай!
(Чарлі сідає на сцені і починає розповідати початок своєї історії)
Ведучий 1 (Чарлі): Отож, мене звати Чарлі і зовсім недавно, я був звичайним хлопчиком з бідної родини, адже у нашому маленькому будинку проживало 5 членів сім’ї: Я, моя мама та татко і бабуся з дідусем. Жили ми досить бідно і не завжди могли дозволити собі позвати своїх друзів, а їх у нас дуже багато, на щось солоденьке. Але одного разу, у дідуся було День народження і він дуже мріяв побачити всіх друзів нашої родини! І ми вирішили зробити йому подарунок і покликали всіх наших друзів! До речі, ви хочете з ними познайомитися?
Ведучий 3: Звичайно-звичайно!
Ведучий 1: Тоді я продовжую далі. До нас завітало дуже багато наших друзів і ми вирішили влаштувати справжній концерт, де кожен розповість нам про себе та дасть можливість краще дізнатися один одного.
Ведучий 2: А як ви визначали виступи: хто перший, хто другий?
Ведучий 1 (Чарлі): Все дуже просто! За нашою давньою традицією – жеребкуванням!
Ведучий 3: Вау! Це дуже круто! Скоріше б познайомитися з вашими друзями!
Ведучий 1 (Чарлі): Добре, я вас зрозумів. Тоді давайте знайомитись! Зараз на цю сцену запрошуються наші мешканці під №____. Запрошуємо під бурхливі оплески!
(Жеребкування і виступи кімнат)
Ведучий 1 (Чарлі):Ну що, вам сподобалося?
Ведучий 3: Дуже, дуже круто! Але що було далі, після концерту?!
Ведучий 1 (Чарлі): А далі ми всі потанцювали запальні танці і пішли пити чай із солодощами! І дідусь подарував мені трохи грошей. Я спитав: «Для чого?» А він сказав: «Для здійснення своєї мрії!» Із цього дня і почалася моя шалена історія здійснення мрії!
Ведучий 3:Вау! Це дуже круто!
Ведучий 2:Так, це звісно все дуже цікаво та сентиментально, але який урок?!
Ведучий 1(Чарлі): А урок, полягає в тому, що не дивлячись на будь-які перешкоди, головне щоб у нашому житті були рідні та друзі, які завжди нам допоможуть та підтримають нас. І головне це те, що потрібно цінувати, те що ти маєш, а не то чого тобі бракує!
Ведучий 2: Так, згоден на всі 100%! Це дуже важливий урок, особливо для нас!
Ведучий 1 (Чарлі): Так, засидівся я вже у вас, мені потрібно бігти на шоколадну фабрику!
Ведучий 3: Але ж ти не розповів історію до кінця!
Ведучий 1 (Чарлі): А хто сказав, що ми з вами прощаємось? Я прийду до вас завтра і продовжу свою розповідь. Адже за один день не можна розповісти те, що відбулося зі мною! Тому, готуйтесь , я завтра обов’язково завітаю до вас у гості. А зараз вибачте, мушу бігти! До зустрічі!
Ведучий 2 і 3: До зустрічі, Чарлі!
Ведучий 3: Ну і що ми тепер робитимемо далі?
Ведучий 2: Я пропоную потанцювати нам запальні флешмоби, а потім вже можна й дискотеку!
(Флешмоби)
(Дискотека)